KIINNOSTUITKO? HALUATKO KUULLA LISÄÄ? 

Varaa paikkasi ja ilmoittaudu koulutukseen!


Tervetuloa Reason ry:n kohtuukulutuskasvatuksen pariin ja Opetushallituksen rahoittamaan kohtuukulutuskasvatuksen koulutukseen. Koulutus on suunnattu opetusalan henkilöstölle ja on heille maksuton.

  • Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on perehdyttää osallistuja kohtuukulutuskasvatukseen sekä tukea ja edistää tietoisuutta omista valinnoistaan ja rohkaista kohtuullisuuteen omassa elämässä. 
  • Tavoitteena on herättellä pohtimaan tarpeen ja haluamisen eroa, kyseenalaistaa tottumuksia ja tapoja, pyrkiä löytämään ratkaisuja kohti kohtuullisuutta ja elintapamuutosta.
  • Koulutus tarjoaa ymmärrystä ja tietoa kestävyyskriisistä, kulutuksesta, ekososiaalisesta ihmis- ja oppimiskäsityksestä ja elintapojen muutoksesta. 

Alla olevalla lomakkeilla ilmoittaudut:

Tulevaisuustaajuus-työpaja

Tutustu ja koe Sitran Tulevaisuustaajuus! Tulevaisuustaajuus on työpajamenetelmä toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamiseen. Työpaja pidetään verkossa 16.- 17.11.2021, klo 16-17:30. Työpajan vetää Oula Neitola. 

Kohti kohtuullisuutta -webinaari

Webinaari on verkossa 21.11.2021 asti kuunneltavissa ja katsottavissa. Webinaari on jaettu 4 osaan ja jaksotettu niin, että voit syventyä siihen koko päiväksi tai osaan kerrallaan. Ilmoittautumisen jälkeen saat linkin webinaariin.

Kohti kohtuullisuutta -webinaarissa:

Ville Lähde kertoo Olipa kerran elämä -tyyliin miten olemme tulleet tähän missä olemme nyt. Podcast.

John Webster luo elokuvaan Little Yellow Boots / Tulevilla rannoilla näkymiä niihin kaventuviin elämänmahdollisuuksiin, joihin meidän sukupolvemme päätökset vaikuttavat. Lippusi elokuvaan saat ilmoittautumisen jälkeen. Elokuva.

Raisa Foster avaa ekososiaalista ihmis- ja oppimiskäsitystä ja sitä miten taide voi tässä viitekehyksessä toimia. Videoluento.

Webinaariin kuuluu myös tehtäviä ja taukoliikuntaa.

Kohtuukulutuksen taitaja  (2 op) 

Koulutuksen materiaali käytettävissäsi 21.11.2021 asti. Materiaali on jaettu 2 osaan. 

  1. Taitaja osassa voit tutustua kokonaisuuteen neljässä lyhyemmässä osassa. Voit syventyä siihen koko päiväksi tai osaan kerrallaan. 
  2. Taitajan koutsaus osassa materiaali, "elävä kirja" johdattelee havahtumaan ja havainnoimaan omaa toimintaa ja tekoja, vahvuuksia ja kykyjä. Materiaalin voi tutustua viidessä osassa.

Uusi arki - kohtuudella eteenpäin -webinaari

Webinaari on katsottavissa 21.11.2021 saakka. Webinaari on jaettu 4 osaan ja se jaksotettu ja aikataulutettu niin, että voit syventyä tähän koko päiväksi tai osaan kerrallaan. Ilmoittautumisen jälkeen saat linkin webinaariin.

Uusi arki - kohtuudella eteenpäin -webinaarissa:

Pilvikki Absetz tutustuttaa käyttäytymisen muutokseen ja siihen vaikuttaviin tekijöihin sekä näiden huomioimiseen elämässämme. Videoluento.

Mari Pantsar ja Saara Kankaanrinta keskustelevat rennosti, omakohtaisesti ja tulevaisuuteen suunnaten kiertotaloudesta, luonnosta, maanviljelystä ja tulevaisuudesta.

Suunnataan katseet kohti elintapamuutosta, harmaata kiveä ja toivoa. 


Ilmoittaudu mukaan!