Varaa paikkasi ja ilmoittaudu Tulevaisuustaajuus-työpajaan!Tervetuloa Reason ry:n kohtuukulutuskasvatuksen pariin ja Opetushallituksen rahoittamaan kohtuukulutuskasvatuksen koulutukseen. Koulutus on suunnattu opetusalan henkilöstölle ja on heille maksuton.

Alla olevalla lomakkeilla ilmoittaudut:

Tulevaisuustaajuus-työpaja

Tulevaisuustaajuus on työpajamenetelmä toisenlaisten tulevaisuuksien rakentamiseen. Työpaja pidetään verkossa 16.- 17.11.2021, klo 16-17:30. 

Teemme joka päivä tiedostettuja ja tiedostamattomia kulutusvalintoja ja -päätöksiä. Niillä kaikilla on vaikutusta tulevaisuuteen. Mutta kuinka selkeänä näemme tulevaisuuden? Tässä yllätysten ajassa tarvitaan yhä enemmän kykyä kuvitella ja rakentaa parempia tulevaisuuksia. Tulevaisuustaajuus yhdistää tulevaisuusajattelun muutoksentekemiseen: se virittää osallistujat pohtimaan tulevaisuutta, joka on kuvittelemisen ja tavoittelemisen arvoinen. Tavoitteena on tehdä tulevaisuusajattelun taitoja helpommin lähestyttäväksi ja vahvistaa ihmisten tulevaisuususkoa ja toimijuutta.

Tulevaisuustaajuus on Sitrassa kehitetty noin kolmen tunnin mittainen työpajamenetelmä, joka yhdistää tulevaisuusajattelun muutoksentekemiseen. Menetelmä on kolmiosainen ja sen ytimessä ovat tulevaisuusoletusten haastaminen, toivottavien tulevaisuuksien kuvittelu ja niiden todeksi tekeminen.

Työpajan vetää viestinnän asiantuntija FM Uula Neitola. Neitola on kiinnostunut tutkitun tiedon vaikutuksesta päätöksenteossa. Hän oli mukana Sitran Tulevaisuuden uudistajat -kehittäjäryhmässä luomassa Tulevaisuustaajuus-menetelmää.