Varaa paikkasi ja ilmoittaudu koulutukseen!

Ryhdytään yhdessä kohtuullistamaan elämäämme!


Tervetuloa Reason ry:n Opetushallituksen rahoittamaan kohtuukulutuskasvatuksen koulutukseen - tuttavallisemmin 3K - OPH. Koulutus on suunnattu opetusalan henkilöstölle ja on heille maksuton.

Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on perehdyttää osallistuja kohtuukulutuskasvatukseen sekä tukea ja edistää tietoisuutta omista valinnoistaan ja rohkaista kohtuullisuuteen omassa elämässä. Tavoitteena on herättellä pohtimaan tarpeen ja haluamisen eroa, kyseenalaistaa tottumuksia ja tapoja, pyrkiä löytämään ratkaisuja kohti kohtuullisuutta ja elintapamuutosta.

Koulutus tarjoaa ymmärrystä ja tietoa kestävyyskriisistä, kulutuksesta, ekososiaalisesta ihmis- ja oppimiskäsityksestä ja elintapojen muutoksesta. 

Alla olevalla lomakkeilla ilmoittaudut:

Kohti kohtuullisuutta -webinaari 

Verkossa 21.11.2021 asti. Ilmoittautumisen jälkeen saat linkin webinaariin. Webinaari on jaettu 4 osaan ja jaksotettu niin, että voit syventyä siihen koko päiväksi tai osaan kerrallaan. 

Kohti kohtuullisuutta -webinaarissa:

Reason ry avaa mitä kohtuukulutuskasvatus on ja miksi se on varteen otettava tulevaisuuden taito. Videoluento.

Ville Lähde kertoo Olipa kerran elämä -tyyliin miten olemme tulleet tähän missä olemme nyt. Podcast.

John Webster luo elokuvaan Little Yellow Boots / Tulevilla rannoilla näkymiä niihin kaventuviin elämänmahdollisuuksiin, joihin meidän sukupolvemme päätökset vaikuttavat. Lippusi elokuvaan saat ilmoittautumisen jälkeen. Elokuva.

Raisa Foster avaa ekososiaalista ihmis- ja oppimiskäsitystä ja sitä miten taide voi tässä viitekehyksessä toimia. Videoluento.

Webinaariin kuuluu myös tehtäviä ja taukoliikuntaa.

Kohtuukulutuksen taitaja (2 op)

Koulutuksen materiaali käytettävissäsi 21.11.2021 asti.

  1. Yksi koulutuspäivä, jonka on jaettu 4 osaan ja jaksotettu niin, että voit syventyä siihen koko päiväksi tai osaan kerrallaan marraskuun 21. päivää saakka.

Pilvikki Absetz kertoo elintapojen muutoksesta, Heta-Elena Heiskanen ja Tia-Lotta Pekkanen keskustelevat kuluttamisesta, kulutuksesta, kulumisesta ja kuluttavuudesta, Kia Aarnio tuo psykologin näkökulmaa kulutuksen ja kulumiseen. 

Kohtuu kaikessa -verkkokeskustelu (1 op) 

Kuusi viikkoa sosiaalisen median alustalla (ryhmä on täynnä). 

Uusi arki - kohtuudella eteenpäin -webinaari 

14.10.2021 klo 9 alkaen.  Lähempänä webinaaria saat sähköpostiisi webinaarin linkin. Webinaari on jaettu 4 osaan ja se jaksotettu ja aikataulutettu niin, että voit syventyä tähän koko päiväksi tai osaan kerrallaan. Webinaari on katsottavissa 21.11.2021 saakka.

Erätauko keskustelut ja Tulevaisuustaajuus-työpaja

Loka-marraskuussa järjestämme Erätauko keskusteluja ja Tulevaisuustaajuus-työpajan. Aikataulu julkaistaan syyskuun aikana.