Kohtuukulutuksen taitaja

09.09.2021

Tervetuloa Kohtuukulutuksen taitaja koulutukseen.

Lähdetään tutustumaan kohtuukulutuskasvatukseen ja rakentamaan omaa kohtuukulutuskasvattajuutta!

Koulutus on jaettu 4 osaan ja se on jaksotettu ja aikataulutettu niin, että voit syventyä tähän koko päiväksi tai osaan kerrallaan.  Tältä sivulta löydät linkit koulutuksen neljään osaan. Suosittelemme etenemään osa kerrallaan.

Osat sisältävät tekstiä, podcasteja, videoita ja erilaisia tehtäviä. Varaa itsellesi paperia (A4 riittää) ja kyniä. 

Sivuilla olevat tehtävälomakkeet ovat anonyymejä ja toivomme, että tallennat tehtävien vastaukset myös itsellesi.

Lopuksi pyydämme palautetta. Tämän palautteen lähettämisen jälkeen avautuu sivu, jossa voit täyttää yhteystietosi, niin lähetämme sinulle osallistumistodistuksen ja Kädenjälkeni käsityöaktivismitarvikepaketin.

Osa 1. 

Tässä osassa tutustut meihin!

Osa 2. 

Tässä osassa selvittelemme vallitsevaa tilaa ja kestävyyskriisin ja ylikulutukseksen kautta. Tämä ei niinkään ole voimavaroihin ja tulevaisuuteen keskittyvää, mutta on hyvä selventää mikä on se yhteinen todellisuus missä olemme.

Pidä tauko - ota kahvia tai teetä. Käy mielipuusi luona.

MIELIPUU

Osa 3.

Tässä osassa kuljemme kohti kulutusta ja kulutuskulttuuria.

 Pidäthän vähintään 15 min. tauon. Tästä taukojumppaan ( 2min).

Osa 4.

Tässä osassa katsomme oman toimijuuden kehittämistä ja rakentamista. Kasvattajina voimme antaa sen mitä meillä on. On siis muututtava itse, jotta voi olla ja toimia muutoksen voimana ja apuna ympäristössään. Lähestymme tätä kohtuukulutuskasvatuksen näkökulmasta. Kohtuukulutuskasvatus keskittyy ratkaisujen mahdollisuuksiin korostaen ihmisen ja ympäristön voimavaroja muutoksen aikaansaamisessa.

Toivomme sinulta palautetta koulutuksesta. Tämä vie hetken. Kiitos.

Tämän palautteen lähettämisen jälkeen voit täyttää yhteystietosi, niin lähetämme sinulle osallistumistodistuksen ja Kädenjälkeni käsityöaktivismitarvikepaketin.