Lelutohtori koulutus

Lapsiperheille (ja ihan meille kaikille) suunnattu Lelutohtoreiden kohtuukulutuskasvatus on kuluttamisen kohtuullistamisen ja kulutusvalintojen tiedostamisen reseptivihko ja lääkemääräys elintapamuutokseen. Kohtuukulutuskasvatus herättelee pohtimaan tarpeen ja haluamisen eroa, kyseenalaistaa tottumuksia ja tapoja ja pyrkii löytämään ratkaisuja kohti kohtuullisuutta.

Kohtuukulutuksen Lelutohtorit pureutuvat perheiden kulutusarkeen kokemusasiantuntijuudella. Lelutohtori on muutosagentti, keskustelun avaaja ja virittäjä. Lelutohtori harjoittaa siis kohtuukulutuskasvatusta - kohteena varhaiskasvatusikäiset lapset perheineen; eli kestävän kehityksen oppeja leikkien kasvaville ja kasvattajille!

Me Lelutohtorit teemme kohtuukulutuskasvatusta. Se on välittävien ja aktiivisten kansalaisten kasvattamista ja opastamista sekä kestävyyskriisiin moniin juonteisiin tarttumista elintapojen skaalalla - jokapäiväisessä elämässämme ja jokapäiväisissä päätöksissämme. Ei ole helppoa, mutta helpompaa kuin luulet!

Hämmentääkö kertakäyttökulttuuri ja tavaran loppumaton virta, mainonnan herättämät halut ja tarpeet? Onko tarve Konmarittaa vai haluatko jotain uutta kivaa?

Paras tapa on avata suu lompakon sijaan ja nostaa kohtuukulutus keskustelun keskiöön. Jokainen ostopäätös voi olla kohtuukulutuspäätös tai jopa ostamattajättämispäätös. Paras tapa pienentää kuluttamisen ympäristöhaittoja on ostaa vähemmän ja todelliseen tarpeeseen.

Lelutohtori sv :-)

Tässä muutamia Kohtuukulutuksen Lelutohtoreiden hyväksi havaitsemia aiheita ja kysymyksiä:

1. Minun hutiostos, turhake? Miltä se tuntui? Mitä opin ja mitä sitten?

2. Turhan kuluttamisen ja sen lopettamisen hyviä ja huonoja puolia kannattaa arvioida ja tehdä lista: 

  • Kuluttamisen hyödyt? Kuluttamisen haitat?
  • Kohtuukulutuksen hyödyt? Kohtuukulutuksen haitat?

3. Tarvitsetko muutosta kulutustottumuksiisi? 

  • Hallitseeko haluaminen ja kuluttaminen elämääsi? 
  • Oletko valmis luopumaan turhasta kuluttamisesta? 
  • Millainen toiminta voisi auttaa ja tukee tässä? 
  • Mikä muu tuottaa iloa? Kauppakeskuksen sijaan mene metsään, kirjastoon, museoon, puistoon tai luontopolulle.