Osa 3.

Kohti kohtuullisuutta -webinaari

Noin 2 h

John Websterin dokumenttielokuva Tulevilla rannoilla vie katsojan tulevaisuuden äärelle. Se luo näkymän niihin kaventuviin elämänmahdollisuuksiin, joihin meidän sukupolvemme päätökset vaikuttavat.

Pysytymme käsittelemään asioita lähitulevaisuudessa eli miten ilmaston lämpeneminen ja nouseva merenpinnan välittömät vaikutukset näkyvät omassa elämässämme. Vaikutukset tuntuvat kuitenkin voimakkaammin lapsenlapsiemme elämänlaadussa.

Miten tämä hetki vaikuttaa siihen, miltä jälkipolviemme tulevaisuus näyttää?

Dokumentti on elokuvan muotoon tehty kirje ohjaajan vielä syntymättömälle lapsenlapsenlapselle, pikku-Doritille. Hän elää vuonna 2060 todennäköisesti hyvin erilaisella maapallolla kuin me nyt. Dokumentti on myös ohjaajansa yritys ymmärtää itseään ja maailmaa. Miksi hän kokee huolen ympäristöstä eri tavalla kuin muut? Miten menneisyytemme vaikuttaa luomaamme tulevaisuuteen? Voiko yksi ihminen vaikuttaa koko maailmaan?

Dokumenttielokuvassa matkataan Espoosta Siperiaan ja Marshallinsaarilta New Yorkiin. Ilmastonmuutos asettuu ihmisen kokoisiin mittasuhteisiin koskettavien haastattelujen kautta.

Tuotanto: Millennium Film Oy / JW Documentaries Oy, Suomi, 2017. Elokuvan kesto n 1h 40min

Tässä lippusi elokuvaan - 

Klikkaa alla olevaa kuvaa ja avautuvalle sivulle kirjoita salasana Tulevilla_syys21

Elokuva pyytää meistä jokaista katsomaan sekä menneeseen että tulevaan. Millaisia isovanhempia me olemme tuleville sukupolville? Onko meille väliä sillä, millaisella rantaviivalla Dorit seisoo vuona 2060? 

Elokuva muistuttaa meitä siitä, että yhdellä ihmisellä on merkitystä. Jokaisessa meissä asuu kyky muuttaa maailmaa.

Palaa vielä elokuvan tunnelmiin. Viipyile niissä. Ota valokuva tai valitse kuvistasi elokuvan tunnelmaan sopiva kuva ja lähetä se meille. Kokoamme lokakuun webinaariin kuvista kollaasin.