Kohti kohtuullisuutta -webinaari

25.08.2021

Terevetuloa Kohti kohtuullisuutta -webinaariin

Webinaari on jaettu 4 osaan ja se jaksotettu ja aikataulutettu niin, että voit syventyä tähän koko päiväksi tai osaan kerrallaan.  Tältä sivulta löydät linkit webinaarin neljään osaan. Suosittelemme etenemään osa kerrallaan.

Osat sisältävät tekstiä, podcasteja, videoita, elokuvan ja erilaisia tehtäviä. Varaa itsellesi A4 kokoinen paperi ja kynä. 

Kustakin osasta pyydämme palautetta.

Osassa 1 Reason ry avaa mitä kohtuukulutuskasvatus on ja miksi se on varteen otettava tulevaisuuden taito.  

Osassa 2 Ville Lähde kertoo Olipa kerran elämä -tyyliin miten olemme tulleet tähän missä olemme nyt. Kasvusta ja kasvun rajoista ekologiseen jälleenrakentamiseen. Podcast.


Jos syvennyt tähän koko päiväksi, pidä tässä välissä noin 45 minuutin lounastauko.


Osassa 3 John Webster luo elokuvaan Little Yellow Boots / Tulevilla rannoilla näkymiä niihin kaventuviin elämänmahdollisuuksiin, joihin meidän sukupolvemme päätökset vaikuttavat. Lippusi elokuvaan löydät alla olevan painikkeen avattuasi.


Jos syvennyt tähän koko päiväksi, pidä tässä välissä noin 15 minuutin tauko.


Osassa 4 Raisa Foster avaa ekososiaalista ihmis- ja oppimiskäsitystä ja sitä miten taide voi tässä viitekehyksessä toimia. Videoluento.

Suuret kiitokset osallistumisesta! 


KIINNOSTUITKO? HALUATKO KUULLA LISÄÄ?
Ilmoittaudu mukaan!


Tervetuloa Reason ry:n Opetushallituksen rahoittamaan kohtuukulutuskasvatuksen koulutukseen. Koulutus on suunnattu opetusalan henkilöstölle ja on heille maksuton.

Koulutuskokonaisuuden tavoitteena on perehdyttää osallistuja kohtuukulutuskasvatukseen sekä tukea ja edistää tietoisuutta omista valinnoistaan ja rohkaista kohtuullisuuteen omassa elämässä. Tavoitteena on herättellä pohtimaan tarpeen ja haluamisen eroa, kyseenalaistaa tottumuksia ja tapoja, pyrkiä löytämään ratkaisuja kohti kohtuullisuutta ja elintapamuutosta.

Koulutus tarjoaa ymmärrystä ja tietoa kestävyyskriisistä, kulutuksesta, ekososiaalisesta ihmis- ja oppimiskäsityksestä ja elintapojen muutoksesta. 

Alla olevalla lomakkeilla ilmoittaudut:

Kohtuukulutuksen taitaja (2 op)

Koulutuksen materiaali käytettävissäsi 30.9.2021 klo 9:00- 21.11.2021.

  1. Yksi koulutuspäivä, jonka on jaettu 4 osaan ja se jaksotettu ja aikataulutettu niin, että voit syventyä siihen koko päiväksi tai osaan kerrallaan.
  2. Viiden viikon koutsausmateriaalin ja live- koutsauskeskustelu: 1 h/viikko (sosiaalisen median alustalla tiistaisin klo 18-19,  14.9., 21.9., 28.9., 5.10. ja 12.10.)Viiden viikon koutsausmateriaaliin tehtävien pohjalta  syntyy oppimispäiväkirja.

Pilvikki Absetz kertoo elintapojen muutoksesta, Heta-Elena Heiskanen ja Tia-Lotta Pekkanen keskustelevat kuluttamisesta, kulutuksesta, kulumisesta ja kuluttavuudesta, Kia Aarnio tuo psykologin näkökulmaa kulutuksen ja kulumiseen. 

Kohtuu kaikessa -verkkokeskustelu (1 op) 

Kuusi viikkoa sosiaalisen median alustalla (ryhmä on täynnä). 

Uusi arki - kohtuudella eteenpäin -webinaari 

14.10.2021 klo 9:00 alkaen - 21.11.2021. Ilmoittauduttuasi saat linkin webinaariin. Webinaari on jaettu 4 osaan ja se jaksotettu ja aikataulutettu niin, että voit syventyä tähän koko päiväksi tai osaan kerrallaan. Ohjelma julkaistaan syyskuun aikana.

Erätauko keskustelut ja Tulevaisuustaajuus-työpaja

Loka-marraskuussa järjestämme Erätauko keskusteluja ja Tulevaisuustaajuus-työpajan. Aikataulu julkaistaan syyskuun aikana. 

Kaikkien kaikkea tarvitaan. 

Tuvia Kaipainen, 13 v, 2018.